skip to main content

   Laden...


Gezondheidswinst zit in de details

Diergezondheid

Diergezondheid

Zo voorkomen wij ziekte-insleep

Geen menging van diergroepen
Wij werken volledig met dieren uit eigen opfok; er vindt geen aankoop van dieren plaats van andere bedrijven. Daarom hebben onze dieren een hogere gezondheidsstatus. Daarnaast voorkomen wij onderlinge ziekte-insleep of -versleep door de opfok van jongere en oudere dieren te scheiden.
 
Elke diergroep zijn eigen kleur
Het voorkomen van ziekte-insleep en -versleep heeft alle aandacht op de verschillende locaties. Vanzelfsprekend werken we met een schone en vuile weg. Binnen de verschillende locaties hebben alle verschillende diergroepen een aparte kleur. Dus iedere diergroep heeft een andere kleur overalls, laarzen etc.
 
Eigen transport
Wij zetten uitsluitend eigen transportmiddelen in om de dieren van de ene naar de andere locatie te vervoeren. Hiermee is ziekte-insleep en –versleep uitgesloten. Uiteraard voldoen de transportmiddelen aan de nieuwste transport- en welzijnseisen (QS en QLL-gecertificeerd). Vanuit de cabine vindt de aan- en bijsturing van het klimaat plaats.
Naast het vervoer van dieren worden ook het voer en droge grondstoffen zelf vervoerd.
Laag antibioticagebruik
Met grote regelmaat nemen we bloedmonsters af. We passen het entschema af op de uitslagen daarvan. Door onze uitgebreide hygiënemaatregelen, een uitgekiend entschema en door het verstrekken van de juiste voeding houden we het antibioticagebruik laag.
 
Filtering lucht
Op onze SPF (Specific Pathogen Free) locatie wordt de inkomende lucht ontdaan van virussen en andere ziekteverwekkers, zodat de insleep van ziektes tot bijna 100% wordt voorkomen. Zo blijft dit bedrijf SPF.